Friday, April 6, 2018

1. Dan


   Naš vse prej kot običajen dan se je začel z sprejemljivo dolgo vožnjo do beneškega letališča Marco Polo. Po utrjenih prvih vtisih in brez težavnem vkrcanju na letalo, se je začel dvourni let do Madrida, ki se je končal prav tako uspešno.
   Kljub upanju, da se bomo z španskim javnim prevozom dobro spoprijateljili, smo bili prepuščeni v boj z neznanjem angleškega jezika tamkajšnjih delavcev. Ohranili smo zbranost in se uprli posledicam pravega kulturnega šoka. Ob prihodu v sotesko v kateri stanujemo, smo odprtih ust opazovali ogromne hiše z luksuznimi bazeni in vrtovi. Po 10 minutni hoji smo končno prispeli do cilja.
   Spoznali smo lastnico hiše in njenega moža, ki sta nas sicer prijetno sprejela, ampak se je zopet pojavil problem pri znanju angleškega jezika. V krvavo poklapani angleščini so nam uspela razkazati stanovanje in podati osnovne informacije o kuhanju, pranju,...
   Zaradi utrujenosti od poti smo se zgodaj odpravili spat in se polni radovednosti in energije zbudili v drugem dnevu naše španske dogodivščine.



No comments:

Post a Comment