Saturday, April 7, 2018

3. Dan

   Podobno kot prejšnji dan, smo se zjutraj odpravili proti šoli v Alcorconu.  Profesor Juan je pripravil vajo, pri kateri so dijaki morali ponovno namestiti operacijski sistem na računalniku, poskrbeti za pravilno povezavo z strežnikom in namestiti uporabno programsko opremo (Microsoft Office, Avast, 7zip, VirtualBox,...). Pri vaji sva sodelovala tudi sama in jo uspešno opravila.
Čutiti je bilo močno razliko španskega šolskega sistema. Šolske ure trajajo celih 120 min, loči pa jih 45 minutni odmor namenjen malici in počitku.
   Ker smo na šoli z vajo končali precej zgodaj, je bilo popoldne zopet veliko časa za raziskovanje Madrida. Slabšem vremenu smo se uprli z obiskom galerije moderne umetnosti Reina Sofia. Dela Pabla Picassa in ostalih izvrstnih španskih umetnikov so bila prava paša za oči. Ob hoji skozi labirint prelepih, a v nekaterih primerih precej temačno pobarvanih umetnin, smo se poučili o umetniški strani španske kulture. Zaradi pasjega vremena smo po končanem ogledu galerije, dan dokončali v nakupovalnih centrih in različnih trgovinah. 
  Zvečer nas je doma čakalo urejanje YouTube kanala in posodabljanje spletnega bloga. 



No comments:

Post a Comment