Tuesday, April 24, 2018

20. Dan

Bljiža se težko pričakovani konec prakse v tujini. Šolo v Alcorconu sva obiskala predzadnjič in dodala še zadnje podrobnosti na spletni strani.  
   Ob obisku nakupovalnega centra Tres Aguas, sva utrdila še zadnje utise o vsem španskem.  Čezmejna odprtost in zgovornost španskega ljudstva, naju je spremljala skozi celotno nastanitev. Včasih pozitivno, v veliki večini pa z nelagodjem in nejevoljo prebarvane izkušnje z špansko govrico, so brez dvoma velik del celotnega doživetja prakse v tujini.
   Spoznala sva tudi, da je Španija ena od vodilnih držav na svetu v razvoju in proizvodnji energije iz obnovljivih virov. V letu 2010 je Španija postala vodilna svetovna proizvajalka sončne energije, ko je prehitela ZDA z veliko elektrarno imenovano La Florida v bližini Alvarado, Badajoz. Španija je tudi glavni evropski proizvajalec vetrne energije. V letu 2010 so njene vetrnice ustvarile 42.976 GWh, kar predstavlja 16,4% vse električne energije, proizvedene v Španiji. Dne 9. novembra 2010 je vetrna energija dosegla trenutno zgodovinsko najvišjo vrednost, saj pokriva 53% celinskega povpraševanja po električni energiji in ustvarja količino energije, ki je enakovredna tisti iz 14 jedrskih reaktorjev.



No comments:

Post a Comment